HTML

Utolsó kommentek

  • dina:(: @Alexxander: Szia semmi gond... de tényleg. Mint írtam nem nem baj ha nem olvassa senki elég ha é... (2011.02.16. 23:24) Menekülő foglyok
  • Alexxander: Szia Dina! bocs, hogy nem válaszoltam az előzőre. de őszintén szólva nem sok mondanivalóm van már ... (2011.02.09. 17:58) Menekülő foglyok
  • dina:(: "Istenem! Miért nincs két életem"... tartja a dal.. hát nekem elég lenne egy is egy élhető élet...... (2011.02.09. 00:52) Menekülő foglyok
  • Utolsó 20

Dalszövegek

Make you really free

" a változás képtelensége sok szempontból felszabadító: megszabadít többek között attól a sürgetéstől is, hogy változzunk és változtassunk. Az, hogy elfogadjuk, képtelenek vagyunk a változásra, egyfajta vigaszt is jelenthet: senki sem kivétel, mindenkinek az a sorsa, hogy az legyen, aki. Olyan ez, akár egy ítélet, de magába foglalja a kegyelem lehetőségét is." - Todd Solondz

Amiről beszéltünk...

  • dina:(: @Alexxander: Szia semmi gond... de tényleg. Min... (2011.02.16. 23:24) Menekülő foglyok
  • dina:(: @Alexxander: Hát akkor ennyi, nincs kiút... ninc... (2010.07.29. 00:23) Néma kiáltás
  • nbt (törölt): Ez nagyon szép. Nem tudok mit hozzátenni, tökél... (2009.02.28. 16:24) Most

2008.03.22. 00:13 Alexxander

Miértek

Újra és újra koponyád magányában találod magad!
Újra és újra csak gondolkozol, agyalsz valamin, kérdéseket fogalmazol meg, és válaszokat keresel. Csakhogy a folyamat nincs egyensúlyban!
A kérdéssek egyre csak jönnek és jönnek, a válaszok viszont nem igazán. Minnél többet vagy egyedül, minnél inkább tétlen vagy annál inkább a gondolataid kerülnek középpontba.  Ilyenek mint "Mi az értelme az életnek?" vagy "Miért ilyen az életem, amilyen...én tehetek róla kizárólag?"  vagy "Mit akarok valójában?.... miért hazudok magamnak?... miért nem tudok dönteni?... valójában szeretem vagy utálom a magányt?...mit miért teszek és miért nem?

Te meg csak keresed a válaszokat, keresed, keresed....addig míg nem találsz egyet. S ha megvan elégedett leszel, egy hiányérzet, egy bizonytalansági forrás megszűnik. S ez alapvetően jó  érzés. De nem örök.

Az idő telik, a dolgok történnek, tapasztalsz, látsz és ismét agyalsz, s közben az érzések is mások lesznek. S a válaszok amiket korábban találtál most már nem jók, nem magyarázzák a világodat, az életedet a benned zajló folyamatokat, nem nyugtatnak többé. Nem adnak kapszkodót.
Ekkor az ember újrafogalmazza a kérdést, és ismét nekilát a válasz megtalálásához. Immáron bölcsebb és tapasztaltabb (legalábbis azt hiszi) a válaszok azonban ismét csak rossznak bizonyulnak....de a keresés nem áll meg, megy tovább ......Talán csak ezért élünk.

Kíváncsi vagyok, hogy van-e végső válasz?...és ha van fel tudjuk-e fogni azt?..egyáltalán fel akarjuk-e?...kíváncsi vagyok ezekre, de a választ nem biztos, hogy tudni akarom :(

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://darksilence.blog.hu/api/trackback/id/tr20391773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sosi 2008.03.26. 11:54:41

De ismerős! Én már igyekszem ilyenekkel nem is foglalkozni, mert tiszta meggajdulok néha ha ilyeneken jár az eszem. Azt tudom javasolni, hogy a globalitás helyett, ami túl nagy falat azt hiszem az emberi elme számára, inkább szedd ízekre a világot, és szeresed benne a pici pillanatokat. Ma úgy keltem fel hogy 2 hét után nem volt végre otthon senki reggel. Annyira fantasztikus volt magányosan kortyolni a kávét, hallgatni a zenét és befejezni egy verset. Ezek a fontos dolgok, hogy szeresd az életet, mert esélytelen, hogy megértsd, de ettől még nem kell szenvedned! Ne értelmet keress ebben a bazinagy kusza rendszerben aminek se kezdete se vége, csak nézzd a napfényt hogy néha milyen szép sugarakat lehet látni a felszálló porban, hogy milyen nyugalom jár át az eső hangjára stb. A kérdések kérdések maradnak talán örökre de nem muszály hagynod magadnak, hogy uralkodjanak rajtad ezek a dolok. De amúgy ez nem tanács, csak vélemény, saját tapasztalat, mert rettenetesen félelmetesen hasonlítasz rám, ahogy gondolkosz ahogy érzel.

Alexxander · http://darksilence.blog.hu 2008.03.26. 18:49:30

Nekem kell vaklami ami leköti a gondolataimat, kell valami, mert különben teljesen üres lennék, megőrülnék a teljesen néma csendben!
Tudom hogy az élet apró csodálatos pillanatait (naplemente, egy park stb) kell élvezni, gyakran így is teszek. Csak tudod ez nekem nem elég, valahogy többre vágyom...S ha már nem kaptam, nem kapom meg akkor "teremtek magamnak" valamit.

Sosi 2008.03.27. 13:16:51

Hát, ne aggódj, én is szoktam evvel erőlködni, mert amúgy én is egy rettentően kutató lény vagyok. Néha egész belespirázom magam a kérdések megválaszolásába, s tiszta kibírhatatlan lesz a világ, az egész, hogy miért nem értem, miért nem tudom, miért nem tudhatom. Ki vagy mi szabta meg hogy csak ennyit és ennyit érthetek, nem többet? Jó ez nekem, neki? Képes lehetnék egyébként rá, csak nekem nem egy valamiért? stb. Naná... muszály ezen gondolkodni úgy is mindig és mindig előjön, akármit csinál az ember.
süti beállítások módosítása