HTML

Utolsó kommentek

  • dina:(: @Alexxander: Szia semmi gond... de tényleg. Mint írtam nem nem baj ha nem olvassa senki elég ha é... (2011.02.16. 23:24) Menekülő foglyok
  • Alexxander: Szia Dina! bocs, hogy nem válaszoltam az előzőre. de őszintén szólva nem sok mondanivalóm van már ... (2011.02.09. 17:58) Menekülő foglyok
  • dina:(: "Istenem! Miért nincs két életem"... tartja a dal.. hát nekem elég lenne egy is egy élhető élet...... (2011.02.09. 00:52) Menekülő foglyok
  • Utolsó 20

Dalszövegek

Make you really free

" a változás képtelensége sok szempontból felszabadító: megszabadít többek között attól a sürgetéstől is, hogy változzunk és változtassunk. Az, hogy elfogadjuk, képtelenek vagyunk a változásra, egyfajta vigaszt is jelenthet: senki sem kivétel, mindenkinek az a sorsa, hogy az legyen, aki. Olyan ez, akár egy ítélet, de magába foglalja a kegyelem lehetőségét is." - Todd Solondz

Amiről beszéltünk...

  • dina:(: @Alexxander: Szia semmi gond... de tényleg. Min... (2011.02.16. 23:24) Menekülő foglyok
  • dina:(: @Alexxander: Hát akkor ennyi, nincs kiút... ninc... (2010.07.29. 00:23) Néma kiáltás
  • nbt (törölt): Ez nagyon szép. Nem tudok mit hozzátenni, tökél... (2009.02.28. 16:24) Most

2008.08.14. 15:17 Alexxander

Örökre megválaszolatlanul

A következö törtenetet a mar emlitett könyvben olvastam:

 

"Max egy szimpatikus fitalameber volt, akit  munkatarsai es a fönökei egyarant szerenynek, segitökesznek, megbizhatonak es felelössegteljesnek tartottak. Ö viszont minden pozitiv visszajelzes ellenre ertektelennek es bizonytalannak erezte magat. Minnel inkabb elismertek a teljesitmenyet, annal nagyobb lett a szakadek a sajat magarol alkotott önkep es a masok altal rola alkotott kep között. Igy a dicseretek, amit kapott, nem az önbizalmat erösitettek, hanem abbeli hitet, hogy öt felreismerik, es nem tudja megmutatni a valodi enjet. Megerösitesre vagyott, de ha megkapta, akkor azt keptelen volt elfogadni. Ugy hitte, hogy ez csak a rola alkotott hibas kep bizonyiteka...

Folyamatosan szemrehanyasokat tett maganak. A masokkal valo viszonyat, a velük szemben mutatott viselkedeset hazugsagnak tartotta. >>En egy szinesz vagyok, csak megjatszom magam! Ha tudnak, hogy valaojaban milyen vagyok, akkor biztosan elfordulnalnanak tölem.<< Minden egyes, a kollegakkal eltöltött percet kudarckent elt meg, mivel ugy gondolta, hogy mast mond mint amit valojaban gondol.

Mas akart lenni, mint ami. Söt, meg volt gyözödve, hogy neki masnak kellene lennie.

Minden adando alkalommal nyitott es spontan akart lenni, mind hiaba. Egyik kudarc utan jött a masik. Elkepzeleseit sosem tudta maradektalanul veghezvinni, s megis ujra es ujra ezzel probalkozott. Az elet egyre megterhelöbb lett szamara, folyamatosan nyomas alatt erezte magat. Allandoan azon volt, hogy olyan elete legyen, mint masoknak. >>Mint masok<< ez volt az a kifejezes, amit allandoan, visszaterö jelleggel hasznalt.

Minnel többet probalkozott valtoztatni, annal kemenyebb lett az elet szamara. Egyre nehezebben tudott szabadulni sajat elvarasaitol, az erre iranyulo probalkozasai egyre inkabb tulterheltek. Nem volt mar többe nyugalma, nem volt sikerelmenye, es a latszat fenntartasa is egyre több energiajat emesztette fel. Kiegettnek, erötlennek es rossznak erezte magat. A kollegai azonban ebböl semmit sem lattak. Szamukra meg mindig ugyanaz a munkatars volt, aki mindent megcsinalt es mindenben segitett nekik.

Egy napon aztan mar soha többe nem kelt fel az agyabol. Gyogyszerekkel vetett veget eletenek... Senki sem ertette az okot: Hogy miert? Miert pont ö?... Nem volt valasz.

De legalabb Max vegre megtalalta a hön ahitott beket es nyugalmat."

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://darksilence.blog.hu/api/trackback/id/tr20615856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sohaország 2008.08.15. 12:52:17

Hát igen, a folyamat így néz ki.
De: miért nem volt senki körülötte, akiben megbízott volna, és elmondta volna a vívódásait? Talán körülötted van ilyan ember, csak észre kellene venned.
Tudod milyen nehéz gyógyszerrel öngyilkosnak lenni? Kicsi rá az esély, hogy sikerüljön, s ha túléli valaki, jön a szégyen és megbélyegezettség érzése.
Senki nem tudja, hogy a halál után béke és nyugalom van-e. Talán minden fájdalmunkat magunkkal visszük odaátra. Úgyhogy ebben ne reménykedj.

kallódó 2008.08.15. 13:06:13

Most, hogy belegondolok, nem is tudom pontosan miert ideztem ezt a törtenetet...hogy mit akartam vele :|

sohaország 2008.08.15. 13:31:47

Talán magadra ismertél benne...

szemilla 2008.08.15. 18:52:01

bocsánat, hogy belekotyogok, de miért is akart Max olyan lenni, mint mások?
senkinek sincs olyan élete, mint másoknak, legfeljebb anyira felületesen nézik a másikat, hogy nem veszik észre: ők éppen úgy olyanok akarnak lenni, mint mások, de ez még senkinek sem sikerült...
mindenki csak olyan lehet, amilyennek született: Más, mint a többi (de ebben legalább egyformák vagyunk!:) )
és a béke...
a béke, nem minden.
néha megadatik, de hosszútávon nagyon unalmas tud lenni, így hát jobb is, hogy mozgásban van a világ.
mert mikor megoldódik egy probléma, mikor egy kicsit ránk talál a derű, az azért olyan hihetetlen jó érzés, mert nem mindig a miénk.
ami a miénk (két láb, szép gyerek, egy szelet kenyér...), azt már észre se vesszük.
attól lesz igazán örömforrás valami, hogy nem örökbe kapjuk.

sohaország 2008.08.18. 14:12:04

Szemilla, te a győztesek oldaláról látod ezeket a dolgokat.
Arról az oldalról jó másnak lenni, mint a többiek, mert egyéniség lehetsz, jó megküzdeni a dolgokért, mert így nagyobb lesz az értékük.
A másik oldalról viszont mindenféle harc az elbukást hordozza magában, ezért félelmetes és kerülendő.
"Olyannak lenni, mint más" azt jelenti, hogy észrevétlenné válni, alkalmazkodni, sodródni az árral, mert így, a legkisebb ellenállást megcélozva, minden biztonságosabbnak, veszélytelenebbnek látszik.

szemilla 2008.08.18. 18:21:54

érdekes meglátás: a győztesek oldalán lehetsz más, és a nemistudommilyen oldalon pedig olyanná lenni, mint más....
csakhogy én nem erről beszéltem!
én arról beszéltem, hogy mindenki más, függetlenül attól, hogy melyik oldalon van éppen.
győztesek, és vesztesek...
nem szeretem ezeket a kategóriákat!
mondhatnám, sikerült alaposan felbosszantanod.
ha csak ennyi kell, hogy győztes legyen az ember: felismerni a törvényt és nem harcolni ellene....
ha csak ennyin múlik, vajon miért olyan erős mégis a kísértés, hogy inkább ne akarjuk látni azt, ami ellen harcolni sem kellene?

sohaország 2008.08.19. 09:47:08

Mintha a törvények megismerése bármit is megoldana! Mintha csodaszer lenne!
Hát számomra nem az, elegem is van a sok beszédből, semmin nem akarok gondolkodni, eltűnök egy időre.
süti beállítások módosítása